Foto’s van Funda


Landhuis “Panochthus” heeft een organische verschijning en wordt dan ook wel “de Kameel” genoemd. De bekende architect T.J. Loggers heeft dit Rijksmonumentale en heel bijzondere landhuis voor zichzelf ontworpen en laten bouwen in 1935 als dubbel woonhuis annex architectenbureau. Anno nu is het één woonhuis van architectuurhistorisch belang vanwege de afmetingen en bouwstijl (geïnspireerd op de Amsterdamse School) van het pand, de redelijke gaafheid van het pand en de prachtige situering op de Holterberg waarmee de organische bouwstijl van het pand zeer fraai harmonieert!
Het ontwerp Panochthus is geïnspireerd door een voorwereldlijk dier dat over de Holterberg kruipt en zijn blik op het dal richt. Landhuis Panochthus (inhoud circa 780 m³) verkeert bouwkundig gezien in een goede staat van onderhoud en de rieten kap is in 2004 geheel vernieuwd doch van binnen is het landhuis gedateerd. Een bouwkundig keuringsrapport van de opstallen kan u op verzoek worden toegezonden. Rechts naast/voor het landhuis staat een in stijl gebouwde vrijstaande garage (opp. 30 m²) en achter op het perceel staat geheel beschut een carport (opp. 49 m²). De perceeloppervlakte bedraagt 3560 m².
Resumerend: misschien wel de bekendste woning op de Holterberg staat nu te koop, een woning in Engelse Cottagestijl om direct verliefd op te worden!


www.funda.nl: Holterbergweg 2